hüzünbaz Yeni Üye
| Konu: Allah beni yaratırken babama sormadı ki..!! Salı Mart 31, 2009 1:10 pm | |
| Hz. Muhammed (as.) eşi Hz. Hatice ile namaza durmuştu. Bunu gören Hz. Ali onları hayran hayran seyretti. Namazlarını bitirince,``Nedir bu yaptıgınız?''diye Peygambere sordu. Hz. Peygamber, ``Ey Ali! Bu, Allah'ın insanlar için seçtigi dindir.Seni bir olan Allah'a iman etmeye çagırıyorum.insana faydasıda zararıda dokunmayan putlara tapmaktan da sakındırıyorum!''dedi. Henüz on yaşında olan Hz. Ali,bir müddet bakışlarını yere dikti.Bir an durakladı sonra,``Şimdiye kadar görmedigim, işitmedigim bir şey bu!Babam Ebu Talib'e danışmadan hiçbir şey söyleyemem.''diye cevap verdi. Peygamberimiz,henüz islamiyeti açıkca herkese duyurmakla görevlendirilmemişti.``Ey Ali! Teklifi kabul edersen et! Etmeyeceksen işittigini ve gördügünü gizli tut,kimseye bir şey söyleme.''dedi. Hz. Ali, o geceyi düşünerek geçirdi.Şafak aydınlıgı ile birlikte gönlüne de aydınlık dogdu.Peygamberin yanına vardı,Allah, beni yaratırken babam Ebu Talib'e sormadı ki ben de Müslüman olmak için gidip kendisine danışayım.dedi. ve hemen Müslüman oldu.Böylece ilk Müslüman çocuk olma şerefinide kazandı. Müslüman olduktan sonra Hz. Ali, Peygamberimize daha da gönülden baglandı.Bir an olsun yanından ayrılmıyodu.Namazlarını hep onunla nirlikte kılıyordu. Hz. Ali, Peygamberimizin vefatına kadar da yanından ayrılmadı. Peygamberimiz, en çok sevdigi kızı Hz. Fatıma'yı onunla evlendirdi. Pek çok sevdigi iki torunu, Hz. Hasan ile Hz. Hüseyin, bu evlilikten dünyaya geldi. Peygamberimiz zaman zaman bu torunlarını kucagına alır severdi. saçlarını okşar,``Allah'ım! Ben bunları seviyorum.Sen de onları sev!''derdi. | |
|