AnasayfaTakvimSSSAramaÜye ListesiKullanıcı GruplarıKayıt OlGiriş yap
EN SON PAYLAŞILAN KONULAR
Konu Yazan GöndermeTarihi
Perş. Ekim 11, 2012 2:53 pm
Çarş. Ağus. 03, 2011 5:22 am
Paz Tem. 31, 2011 5:04 am
C.tesi Tem. 30, 2011 11:57 pm
Çarş. Şub. 02, 2011 5:45 pm
Ptsi Nis. 13, 2009 10:40 am
Ptsi Nis. 13, 2009 10:34 am
Ptsi Nis. 13, 2009 10:21 am
Ptsi Nis. 13, 2009 10:11 am
Ptsi Nis. 13, 2009 10:03 am
Ptsi Nis. 13, 2009 9:59 am
Ptsi Nis. 13, 2009 9:30 am
Ptsi Nis. 13, 2009 9:27 am
Ptsi Nis. 13, 2009 9:25 am
Ptsi Nis. 13, 2009 9:23 am

Paylaş | 
 

 2007 Yılsonu Arapça2. Sınıf Soruları

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
cüdaa
Yeni Üye
Yeni Üye
avatar

Mesaj Sayısı : 32
Kayıt tarihi : 07/02/09

MesajKonu: 2007 Yılsonu Arapça2. Sınıf Soruları   Cuma Şub. 13, 2009 2:53 pm

AÖF 2007 Yıl sonu Arapça 2. Sınıf Soruları

1 ) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde temyiz vardır?
A) طَاهِرٌأَكْبَرُمِنْخَالدٍسِنًّا
B) يُفَضِّلُالسُّيَّاحُبِلاَدَنَالِيَتَمَتَّعُوابِجَم َالِهَا.
C) هَذِهِالْمَدِينَةُفِيهَاأثَارٌتَأْرِيخَيَّةٌ.
D) لَنَاتَأرِيخٌعَرِيقٌحَافِلُالبُطُولاَت.


2 ) أَقَمْتُفِيالعَاصِمَةِعَشْرَ ....... Cümlesinde boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi en uygun şekilde tamamlar?
A) سَنَةٍ B) سَنَة C) سَنَوَاتٍD) سِنُونَ


3 )خِــفْنَا fiili aşağıdaki gruplardan hangisine girer?
A) Mehmuz B) Nakıs C) Salim D) Ecvef


4 ) أَنَاأَتْمَمْتُقِرَاءَةَكِتَابِأَشْعَارِالْعَ رَبِ. Cümlesinde baştaki zamirin yerini هم zamirinin alması halinde fiil aşağıdakilerden hangisi olur?
A) أتْمَمْنَا B) أَتَمُّوا C) أَتْمَمْتُنَّ D) أَتْمَمْنَ


5 ) سَقَي fiilinin istifal kalıbında mazi-meçhulü aşağıdakilerden hangisidir?
A) اسْتسْقَاءٌ B) اسْتَسْقَي C) يُسْتَسْقَي D) اُسْتُسْقِيَ


6 )حَضَرَالمُسَافِرُونَغيـرمَنْدُوبٍ Cümlesinde غـيـر sözcüğünün doğru harekelenişi aşağıdakilerden hangisidir?
A) غَيْرُ B) غَيْرَ C) غَيْرD) غَيْرٌ


7 ) وَصَلَإِلَيالغَابَةِوَهُوَمَسْرُورٌ. Cümlesinde altı çizili sözcüklerle ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?
A) Sıfattır mahallen mecrurdur.
B) Haldir merfudur.
C) Haldir mahallen mansuptur.
D) Faildir merfudur.

8 ) زَارَالضُّـيُوفُالمُدُنَالشَّهِيرَةَإلاَّإزْم ِيرَ Cümlesinde müstesna minhu aşağıdakilerden hangisidir?
A) إزمِير B) المُدُنَ C) الشَّهِيرَةَ D) إلاَّ


9 ) وَصَلَمُحَمَّدٌوَعَلِيٌّإِلَيالْمَكْتَبَةِ. Cümlesinde matufun aleyh aşağıdakilerden hangisidir?
A) وصل B) عَلِيٌّ C) مُحَمَّدٌ D) إِلَي


10 ) لَنْيَقِـفُـواcümlesinin Türkçe doğru karşılığı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Durmadılar
B) Durdular
C) Asla durmayacaklar
D) Duruyorlar


11 ) الاخـتبارـفيـالطلاَّبـحسبـناجحينـالمديـر Sözcükleri anlamlı bir cümle oluşturacak şekilde sıralanacak olurlarsa الطلاَّب sözcüğü cümle başından itibaren kaçıncı sözcük olur ve hangi harekeyi alır?
A) 4. kelime olur fetha alır.
B) 1. kelime olur ötre alır.
C) 2. kelime olur ötre alır.
D) 3. kelime olur fetha alır.


12 )الشُّرْطَةُتَدِورُفيالشَّوارِعِدَوْرَتَينِفيالصَّب َاحِوالمَسَاءِ Cümlesinde دورتين sözcüğün durumu aşağıdakilerden hangisidir?
A) مفْـعُولٌفيه
B) مفْـعُولٌبِهِ
C) مفْـعُولٌمُطْلَقٌ
D) مفْـعُولٌلأَجْله


13 )يَـبـْتَعِدُالمُسْلِمُعَنالْمُحَرَّمَاتِ ......... عَذَاباللهِ Cümlesinde boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi en uygun şekilde tamamlar?
A) طَالِبَةً B) خَشْيَةُ C) خَشْيَةِ D) خَشْيَةَ


14 ) “Keşke herkes bilgisi kadar konuşsa.” Cümlesinin Arapça doğru karşılığı aşağıdakilerden hangisidir?
A) بَدَأَكُلُّوَاحِدٍمِنَالنَّاسِيَنْشُرُأَفْكَا رَهُ.
B) كَادَكُلَّوَاحِدٍلَتَكَلَّمُحسبمَايَعْلَمُهُ.
C) هَبَّكُلٌّيَتَحَدَّثُحَسْبَمَعْرفَـته
D) عَسَيكُلُّوَاحِدٍيَتَكَلَّمُقَدْرَعلْمه.


15 ) إِنْيَقْرَأْالطُّلاَّبُكِتَابَالعَرَبِيَّةِبِالإهْ تِمَامِ ....... فِيالإِمْتِحَانِ. Cümlesinde boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi en uygun şekilde tamamlar?
A) يَنْجَحُو B) يمجح C) يَنْجَحُونَ D) نجح


16 ) Aşağıdaki cümlelerden hangisinde şartın cevabı olan cümleye fâ bitişmez?
A) مَنْيُضْللاللهَلَنْتَجدَلَهُسَبِيلاً
B) مَتَييُعْلِنْمُجْرِمٌجَرِيمَتَهُنَقْبِلْمَعْذرَتَه ُ
C) إِنْتُكْرِمْالفُـقَرَاءَسَوْفَيَزِدْكَاللهُمِنْنِع ْمَتِهِ
D) مَاتَفْـعَلُومِنْخَيْرٍإِنَّاللهَبِهِعَلِيم


17 )كَمْ .... يُدَرِّسُفِيهَذِهِالكُلِّيَّةِ Cümlesinde boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi en uygun şekilde tamamlar?
A) أَسَاتِذَ B) أُسْتَاذًا C) أُسْتَاذٍ D) أُسْتَاذٌ


18 ) Aşağıdaki cümlelerden hangisinde altı çizili sözcük mebnidir?
A) رَأَيْتُأَحَدَعَشَرَرَجُلاً
B) زُرْتُثَلاَثَمُدُنٍ
C) أَكَلْتُتُفَّاحَةً
D) اِشْتَرَيْتُسَيَّارَتَيْنِ


19 ) لِكُلِّدَوْلَةٍقَوانين Cümlesinde قوانين sözcüğünün doğru harekelenişi aşağıdakilerden hangisidir?
A) قَوَانِينٌ B) قَوَانِينَ C) قَوَانِينٍ D) قَوَانِينُ


20 ) “Her mahkemenin bir kadısı vardır.” Cümlesinin Arapçasında müpteda konumunda olan kadı sözcüğü aşağıdakilerin hangisinde doğru yerde ve doğru şekilde yazılmıştır?
A) القَاضِيلِكُلِّمَحْكَمَةٍ.
B) لِكُلِّمَحْكَمَةٍقَاضِيٌّ
C) لِكُلِّمَحْكَمَةٍالقَاضِي
D) لِكُلِّمَحْكَمَةٍقَاضٍ


21 ) Cinsini olumsuzlaştıran “lâ”nın isim cümlesinde kendine isim olarak aldığı müptedayı nasbedebilmesi için aşağıdakilerden hangisi şart değildir?
A) İsmi ile kendi arasında bir başka sözcük girmemesi
B) İsminin ve haberinin nekre olması
C) İsmin fiilden türemiş olması
D) Cins ism olması


22 ) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde ان’in hemzesi esreli olmalıdır?
A) حَسَنقانّخَالدًازَارَأَسَاتذَتَهُ.
B) بَلَغَنِيانَّعَلِيًّاتَوَفَّقَعَلَيأَصدِقَائه ِ
C) أَرَيانَّكَتَنْهَضُمُبَكِّرًا
D) قَالَعُمَرُانَّالعَدْلَأَسَاسُالمُلْك


23 ) تَخَرَّجَلأخَوَانِ ...... منالكُلِّيَّة Cümlesinin failini aşağıdakilerden hangisi pekiştirebilir?
A) أَنْفُسُهُمْ B) كُلُّهُمْ C) كِلَيْهِمَا D) كلاَهُمَا


24 ) Aşağıdaki fiillerden hangisiyle doğrudan taaccüp üslubu yapılabilir?
A) لَيْسَ B) كَانَ C) اسْتَعْمَلَ D) قَبُحَ


25 ) يَا ....... إليالحَقِّاعْلَمْأنَّكَلَنْتَنْدَمَأَبَدًا Cümlesinde boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi en uygun şekilde tamamlar?
A) دَاعيًا B) الدَّاعِي C) دَاعٍ D) دَاعِيَ


26 )كَانَالفَيْلَسُفُالكَبِيرُالفَارَابِيُّشَرَحَبَعْض َكُتُبِأَرِسْطُو Cümlesinde الفارابي sözcüğünün görevi aşağıdakilerden hangisidir?
A) bedel B) münada C) mefulun bih D) kanenin ismi


En son cüdaa tarafından Cuma Şub. 13, 2009 2:59 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
cüdaa
Yeni Üye
Yeni Üye
avatar

Mesaj Sayısı : 32
Kayıt tarihi : 07/02/09

MesajKonu: Geri: 2007 Yılsonu Arapça2. Sınıf Soruları   Cuma Şub. 13, 2009 2:54 pm

Cevap anahtarı
1.A
2.C
3.D
4.B
5.D
6.B
7.C
8.B
9.C
10.C
11.D
12.C
13.D
14.D
15.A
16.B
17.B
18.A
19.D
20.D
21.C
22.D
23.D
24.D
25.A
26.A
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
 
2007 Yılsonu Arapça2. Sınıf Soruları
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
iLahiyat Forummum :: İLAHİYAT FORUMMUM - EĞİTİM & ÖĞRETİM :: |DiKAB-İlahiyat-Önlisans Çıkmış Sorular|-
Buraya geçin:  
EN SON PAYLAŞILAN KONULAR
Konu Yazan GöndermeTarihi
Perş. Ekim 11, 2012 2:53 pm
Çarş. Ağus. 03, 2011 5:22 am
Paz Tem. 31, 2011 5:04 am
C.tesi Tem. 30, 2011 11:57 pm
Çarş. Şub. 02, 2011 5:45 pm
Ptsi Nis. 13, 2009 10:40 am
Ptsi Nis. 13, 2009 10:34 am
Ptsi Nis. 13, 2009 10:21 am
Ptsi Nis. 13, 2009 10:11 am
Ptsi Nis. 13, 2009 10:03 am
Ptsi Nis. 13, 2009 9:59 am
Ptsi Nis. 13, 2009 9:30 am
Ptsi Nis. 13, 2009 9:27 am
Ptsi Nis. 13, 2009 9:25 am
Ptsi Nis. 13, 2009 9:23 am
nursungurnur@hotmail.com
Powered by phpBB © phpBB Group
Copyright © 2007 By Admin Tomurcuk & Administrator
©PhPBB
Yetkinforum.com | © phpBB | Bedava yardımlaşma forumu | Haberleşme | Suistimalı göstermek | Ücretsiz blog